Collectie: Likya Wines
Zoals Likya Wines in 1998 zei: “Alle goede dingen die gebeuren, beginnen met een droom.” Wij produceren de beste kwaliteitswijnen van Turkije in onze fabrieken met de meest geavanceerde Italiaanse en Franse technologieën, te beginnen met het planten van jonge boompjes in het district Elmalı, dat een hoogte heeft van 1100 meter in het westen van Antalya, in het zuiden van Turkije. Elmalı, dat de sporen van oude beschavingen draagt en een historische wijnstad is, ligt binnen de grenzen van de Lycische regio, die ook de bron is van de naam van ons bedrijf. Burak Özkan en Doruk Özkan, de oprichters van Likya Wines, wijdden hun leven aan wijn en richtten hun opleiding op dit gebied. Na zijn bedrijfsopleiding in het buitenland bezocht Burak Özkan tien jaar lang de beste wijnproducerende regio's ter wereld en onderzocht hij wereldberoemde wijnen en wijngaarden. Doruk Özkan daarentegen raakte geïnteresseerd in wijngaarden nadat hij een universitaire opleiding had gevolgd op het gebied van wijnbouw aan de landbouwfaculteit. Zo dragen de gebroeders Özkan, die experts zijn geworden in hun vakgebied, ons bedrijf dag na dag vooruit door met elkaar samen te werken.
De gebroeders Özkan, die ernaar streven om van de historische wijnstad van de Lycische regio weer een wijnstad te maken, beschouwen dit als hun missie: "De oude wijnstad wordt na 4000 jaar herboren." Hij ging op dit moeilijke pad. Op dit moment worden druivensoorten zoals “merlot, syrah, pinot noir, sauvignon blanc, cabernet sauvignon, malbec, chardonnay, pinot meunier”, die bekend staan als de nobele druiven van de wereld, verbouwd in wijngaarden van 420 hectare. De druiven produceren zeer goede wijnen vanwege het huidige klimaat in deze regio, en deze wijnen worden gemengd met de bekendste variëteiten uit Turkije, Kalecikkarası, Öküzgözü en Boğazkere-wijnen, om een blend te vormen van de beste druiven van Turkije. Bovendien gaat het aroma van de Çığlıkara- en Çamkuyusu-bossen in de regio over op de druiven die we verbouwen, waardoor een ander wijnaromaprofiel zichtbaar wordt. Gebaseerd op het idee dat er druivensoorten moeten zijn die bewaard zijn gebleven uit de oude wijnstad Lycië, werd tijdens gesprekken met de boeren in het district Elmalı geleerd dat de historische druif van de regio de “Acıkara-druif” is. Toen de “Acıkara-druif” werd ontdekt met de hulp van een herder die in de regio woonde, was deze wijnstok, die naar schatting bijna 200 jaar oud is, een bron van inspiratie voor ons bedrijf door ons diep te beïnvloeden met zijn vermogen om zoveel jaren aan het leven vasthouden. Na 16 jaar verschillende R&D-studies is de Acıkara-wijngaard van 35 decares bereikt en is de wijnproductie begonnen.
Bovendien trok Likya Vineyards Acıkara 2012-wijn, een droge rode wijn, de aandacht met 94 punten toegekend door Sunday Times-columnist Sarah Abbot in het Master of Wine blindproeverijformat, en 89 punten door Christy Canterbury, die adviesdiensten levert aan veel prestigieuze bedrijven. De internationale erkenning is toegenomen. Bij beide blinde proeverijen van Master of Wine die in 2017 werden gehouden, concurreerde het met de 300 meest ambitieuze wijnen van Turkije, en "Acıkara Wine" was in beide gevallen de duidelijke winnaar. “Merzifon Karası”, een andere rode wijn waarmee we zeer goede resultaten hebben behaald, heeft als resultaat van een tien jaar durende R&D-studie ook een zeer assertieve Turkse druif naar de Turkse wijnindustrie gebracht. Bovendien werd ons bedrijf als Likya Wines geselecteerd als de "Beste Turkse wijnproducent" tijdens de AWC Vienna International Wine Challenge in 2012, 2015 en 2016. We zetten onze passie voort en claimen elke dag wijn door meer dan 150 gouden, grote gouden, zilveren en bronzen medailles te winnen in verschillende competities. In 2023 presenteerden we onze wijn, Opramoas, die elke 5 jaar wordt geproduceerd, speciaal voor de 25e verjaardag van de Lycische wijngaarden, aan uw gewaardeerde wijnliefhebbers. Druiven in Bordeux-stijl; Deze blend, die we verkrijgen met Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc en malbec-druiven, ontleent zijn naam aan Opramoas, de rijkste en filantroop van Lycië. We beschrijven Opramoas' aanbod van financiële hulp om steden te herstellen tijdens de aardbevingen in de geschiedenis van Lycië als de eerste sponsor in de geschiedenis, dus we behouden zijn naam op onze flessen. Als Likya Wines blijven we onze klanten unieke ervaringen bieden door traditionele methoden te combineren met geavanceerde technologie en R&D-studies, met onze bekroonde wijnen, die unieke smaken en aroma's hebben en de volle punten krijgen van wijnexperts, met onze speciale collectie wijnflessen .
-
Likya Arkeo Acıkara
Normale prijs €32,95Normale prijsEenheidsprijs / per